Zineton on taidehaaste, jossa tehdään pienlehti eli zine yhden viikonlopun aikana. Zine voi olla vaikkapa printtilehti, neulos, digitaalinen runosarjakuva, tai useista eri materiaaleista askarreltu teos. Tyyli on vapaa! Zinetoniin voi osallistua yksin tai isommallakin porukalla, ja voit osallistua mistä maailman kolkasta tahansa. Osallistumaan ovat tervetulleita niin kokeneet kuin kokemattomatkin zinetekijät. Vuoden 2021 Zineton haasteviikonloppu järjestettiin 1.–3.10.2021 ja sen aikana syntyi 141 zineä!

Zineton rohkaisee luovaan kokeiluun ja zinekulttuurin pelottomaan haastamiseen; sinun zinesi voi olla vaikkapa printtilehti, neulos, digitaalinen runosarjakuva, tai useista eri materiaaleista askarreltu teos. Tyyli on vapaa!

Zineton ei ole kilpailu vaan haaste, jota ei voi hävitä tai voittaa. Jokainen valmis ja keskeneräinenkin zine on juhlan arvoinen.
Zineton is a creative marathon where, instead of running, you create a zine from scratch during one weekend. A zine is most often made in a printed magazine form, but it can be anything from a digital poetry comic to a crocheted artistic creation. We welcome all shapes and formats! You can participate alone or gather a team, and you can take part from anywhere in the world. We welcome seasoned zinemakers and all those who haven’t yet dived into the world of zines, too. Zineton 2021 was held on 1.–3.10.2021. 141 zines were created during the weekend!

Zineton encourages you to dive into the zine culture fearlessly. Your zine can be in the form of a printed magazine, knitted artwork, digital poetry comic, or a creation made out of various different materials. All shapes and forms are welcome!

Zineton is not a competition but a challenge. Each finished and unfinished zine is worth a celebration.
VUODEN 2021 ZINETEEMAT: 2021 ZINE THEMES:
 1. Kiusallinen illallinen / An awkward dinner
 2. Rajaton saldo / Unlimited credit
 3. Asiaton oleskelu / Loitering around
 4. Jälkipyykki / Aftermath
 5. Urotekoja ja Käyttöohjeita / Acts of bravery and Manuals
 1. An awkward dinner / Kiusallinen illallinen
 2. Unlimited credit / Rajaton saldo
 3. Loitering around / Asiaton oleskelu
 4. Aftermath / Jälkipyykki
 5. Acts of bravery and Manuals / Urotekoja ja Käyttöohjeita
PAKOLLISET ELEMENTIT: MANDATORY ELEMENTS:
 1. Kakunpalanen / A piece of cake
 2. Kotipaikkakuntani ”nähtävyys” / “The attraction” of my hometown
 1. A piece of cake / Kakunpalanen
 2. “The attraction” of my hometown / Kotipaikkakuntani ”nähtävyys”
TEEMAT JA PAKOLLISET ELEMENTIT THEMES AND MANDATORY ELEMENTS
Vuoden 2021 teemat muodostettiin osallistujien ehdotusten pohjalta!

Teemojen lisäksi jokaisessa zinessä tulee olla tavalla tai toisella kaksi Zinetonin määrittämää pakollista elementtiä.
Zineton 2021 themes are created by the Zineton Crew and the themes are inspired by the proposals that our participants and Instagram followers have sent us! Each team received one of these themes.

In addition to these themes we have planned some extra excitement for your weekend in the form of mandatory elements: Each zine must include two mandatory elements, one way or another.
TEEMOJEN JA ELEMENTTIEN TULKINTA THE INTERPRETATION OF THE THEME AND THE ELEMENTS
Teeman tulee määrittää jollain tavalla zinen kokonaisuutta. On kuitenkin täysin kiinni sinusta miten tulkitset teeman tai siinä esiintyvät sanat – kannustamme vapaaseen assosiointiin! Esim. jos teema olisi “ällö sarjakuva”, ällö voi olla vaikka limaa, huonoa käytöstä tai kuvotusta. Sarjakuva voi olla halutessasi muoto, johon teet zinesi, mutta se voi olla myös esim. sarja erilaisia valokuvia tai kertomus sarjakuvasta, joka sai sinut ällötyksen valtaan.

Kaksi pakollista elementtiä ovat kaikille zinentekijöille samat. Elementti voi ilmetä teoksessasi miten vain. Jos elementtinä olisi esimerkiksi omena, voisi se ilmetä zinessäsi vaikka pikkupiirroksena sivun nurkassa, tai zinesi voisi olla omenan muotoinen – tai ehkä zinessäsi seikkaileva hahmo haaveilee jatkuvasti omenapiirakasta.
The given theme should somehow define the zine. However, it is entirely up to you how you will interpret the theme or the words in the theme. We encourage you to associate freely!

Two mandatory elements are the same for each zinemaker. The element can appear in your work in any way. If the element would be, for example, an apple, it could be a small image of an apple on the corner of your zine (if your zine has corners), or your zine could be in the shape of an apple, or perhaps the creature in your zine is dreaming of an apple pie.