ZINETONIN PERIMMÄINEN TARKOITUS ON TEKEMISESSÄ ITSESSÄÄN.


Lopputulosta arvokkaampana pidämme prosessia ja sen eri vaiheita: oleskelemme mielekkään tekemisen ja ajattelun parissa, pääsemme onnistumaan, välillä ehkä epäonnistumaankin ja oppimaan uutta. Mielekkyys ei aina ole hyödyllistä, tarpeellista tai järkevää, mutta sen vaaliminen on silti tärkeää. Ryhtyminen, tekeminen, aikaansaaminen, laiskottelu ja täyskäännökset ovat kaikki arvokkaita prosessin vaiheita.

YHTEISET PELISÄÄNNÖT


Zineton-crew haluaa toivottaa kaikenlaiset ihmiset ja olevaiset mukaan yhteiseen haasteeseen. Alla on mainittu muutamia reunaehtoja, joita toivomme kunkin zinen tekijän kunnioittavan toiminnassaan:

Zinetoniin ovat tervelleita osallistumaan kaikenikäiset. Nettinäyttelyyn päätyviltä zineiltä edellytetään materiaalin soveltuvuutta käytännössä kaikenikäisille. Esim. K18-materiaali on edelleen tervetullutta haasteeseen, mutta emme voi julkaista sitä nettigalleriassamme. Työ voi kuitenkin ottaa osaa fyysiseen näyttelyyn, jossa sisältövaroituksista ilmoittaminen ja ikärajojen valvominen on helpompaa.

Jos zinesi sisältää ahdistavaa tai muuten häiritsevää sisältöä, toivomme, että kerrot siitä palautuksen yhteydessä. Voimme tuumia yhdessä kuinka mahdollistamme zinen julkaisun osana näyttelyä. Tällainen mahdollisen sisältövaroituksen sisältävä materiaali saattaa rajautua nettigallerian ulkopuolelle.

Kunnioita toisten oikeuksia. Älä varasta äläkä plagioi toisten työtä. Jos käytät hyödyksesi toisten materiaalia, muista asiallisten viittausten teko.

Zinet eivät saa sisältää kritiikitöntä rasistista, seksististä, homofobista, transfobista, cisseksistä tai ableistista sisältöä. Sisältö voi siis toki esimerkiksi kertoa tarinan homofobian ja seksismin kohtaamisesta, mutta teos ei itsessään saa olla homofobinen tai seksistinen.

Zineton-osallistujat noudattavat myös yhteisissä juhlissa ja näyttelyssä turvallisemman tilan periaatteita. Näihin voit tutustua Alakulttuurikeskus Loukon sivuilla: https://www.kulttuuriloukko.fi/loukko/loukon-saannot/

Osallistujan/tiimin zine voi jäädä julkaisematta nettigalleriassa ja näyttelyssä jos Zineton-tiimi kokee, että eettisiä ohjeita ja arvoja on laiminlyöty.
Tilanteessa, jossa zine jää julkaisematta sääntöjen ja arvojen laiminlyönnin vuoksi, olemme yhteydessä tekijään/tekijöihin asian perustelun sekä dialogin merkeissä.

Jos asia puhututtaa tai jäit vailla vastausta, älä arkaile ottaa yhteyttä Zineton-tiimiin! zinetonfinland(at)gmail.com

Zineton saattaa käyttää tekemääsi zineä tapahtuman markkinoinnissa esimerkiksi somekanavillaan. Olethan meihin yhteydessä, mikäli tämä ei tunnu hyvältä.


IN THE ZINETON CHALLENGE WE VALUE THE PROCESS ITSELF.


We linger over joyful questions and thinking, we get to succeed and fail and learn. All the different parts of the process are important: starting off, getting things done, slacking off and turning the whole work upside down.

GENERAL RULES


Zineton crew wants to welcome all kinds of people and beings to the challenge. We hope all the participants agree to work according to few basic rules:

People of all ages are welcome to participate. However, the zines published on our website need to be suitable to “everyone”. F. ex. R18 material is welcomed to the challenge, but we cannot publish it online. It can still be part of the physical exhibition where it’s easier to monitor the age restrictions and include content/trigger warnings.

If your zine includes highly distressing or disturbing material we hope you will mention it when submitting your work. We can think through together how we could display the zine in the exhibition. A zine that includes a content warning can not probably take part in the online gallery.

Respect the rights of others. Don’t steal or plagiarize. If you use someone’s work make sure you’ll write down the references.

Zines cannot include content that is uncritically racist, sexist, transphobic, homophobic, cis-sexist or ableist.

The Zineton participants behave according to the safer space policies in our collective parties and exhibition. You can read the policy from Loukko’s website: https://www.kulttuuriloukko.fi/loukko/loukko-in-english/

The Zineton crew can take the right not to publish a zine if the general guidelines have been neglected.
In this sort of a situation we will be in contact with the participant(s) in question and think through the situation together.

If there are any questions or thoughts about the rules, values or other stuff, don’t hesitate to contact us via email: zinetonfinland(at)gmail.com

Zineton might use your zine for marketing purposes. Please let us know if you are not comfortable with this idea. 


︎︎


ZINETON 2020 MADE POSSIBLE BY:

   

︎︎︎        


ZINETON 2020
zinetonfinland@gmail.com


Kuvituket/illustration by Lille